Jag minns!


(bilden e från när jag precis färgat håret mörkare, ville nog efterlikna en vampyr....men misslyckades!)


För ett bra tag sedan, kanske 1-2 år sedan så sa mamma plötsligt en dag till mig:
-"kommer du ihåg han Alexander? som var med i fame factory?"
jag svarade nej, för jag hade absolut inget minne av fame factory, jag minns att jag och mamma brukade följa det men dem ända personerna jag minns därifrån är Jimmy Jansson, Sandra Dahlberg, Sara Löfgren och någon lite större tjej som hette typ Sabina eller nåt. Jag är inte säker på namnet men jag vet vem hon är när jag ser henne (ganska ofta förrut för hon bodde eller bor typ nära mig...)
Men jag mindes ingen Alexander, mamma började dra värsta historierna om honom och sedan om oss när vi satt framför tv:n och hejjade på honom. Hur vi bara älskade hans gulliga röst, att han var lite försiktig och så.
Men jag mindes ingenting, då försökte hon berätta om en speciell låt som han hade sjungit som vi tyckt väldigt mycket om, den hade gått någonting "kan du komma till mig.." men det var det ända hon kunde i hela låten och jag var fortfarande nollstäld, jag kom inte ihåg någonting alls. Men jag började fundera om det hon sagt och försökte hitta honom på nätet (tacka gud för google!) och jag började känna igen honom mer och mer men jag förstod fortfarande inte vilken låt det var. Jag glömde bort det sedan och sen plötsligt så var han med i melodifestivalen och sjöng sin låt "Den första svalan", först var den bara söt men jag kände liksom inget för den men sedan började jag lyssna på den mer och mer. Nu har jag den på mobilen och kan den typ utan till. Mamma har även köpt singeln för ett tag sedan, i somras satt vi och lyssnade på den när vi åt. Annmaris favorit blev den där "Jag hatar dig", mest för att hon får svära när hon sjunger den...eller får får hon väl inte egentligen men om man ska sjunga den låten så ska man ju sjunga den rätt.
Men idag när jag satt vid datan så sökte jag på bilder och på något sätt så fick jag upp fame factory skivan där det även stod vilka låtar och artister som var med på den, på just den var även alexander med. Jag såg låttiteln och det började snurra lite i huvudet, jag kände igen den. Jag sökte upp den på youtube och lyssnade på den. Och det var den! Det var den låten som mamma försökt få mig att komma ihåg! och när jag hörde den så mindes jag! jag fick som en spelfilm uppspelad i huvudet där jag såg mig själv och mamma sitta framför tv:n och lyssna på den här låten, vi sjöng med och tyckte den var jätte bra! Jag fick som en liten mini chock i mig så jag började nästan gråta fast jag var glad, det blandades inom mig. som en mixer blandar tomatjuice, måste bara få in här att tomatjuice är något av det äckligste jag smakat..det tåras i ögonen och får mig nästan att spy. Fast morotsjuice är ganska uppfriskande och gott...
men iallafall tänkte lägga in låttexten här, bara för att liksom.
det är då låten "Drömmen"











 
När du stod där i fredags natt.
En sån blick du gav mej så varm *
Det var de jag hade väntat på     *
En kyss en blick ett skratt just då
nu vet jag att det finns nåt mer under ytan av det som sker.
Du e fin och jag vill dej väl 
kom hit och lär känna min själ.
 
Jag säger oooh kan du komma till mej         *
min längtan e så stor                                  *
Jag säger oooh kan du komma till mej         *
min längtan e så stor                                  * 
 
Kom följ med mej till en himmel som e blå 
Dessa ändlösa stränder som e skapta för oss två 
Jag kan lova dej min vänskap min tillit och min tro 
Följ den smala vägen låt oss bygga denna bro
 
Jag säger oooh kan du komma till mej         *
min längtan e så stor                                  *
Jag säger oooh kan du komma till mej         *
min längtan e så stor                                  *
 
(Gitarr solo)
 
Jag säger oooh kan du komma till mej         *
min längtan e så stor                                  *
Jag säger oooh kan du komma till mej         *
min längtan e så stor                                  *
 
(Ohohohohoho)
 
Jag vaknar upp ur min dröm önskar jag var där     *
kanske du drömmer som jag och önskar du var här





den är absolut megasöt! jag sitter just nu och lyssnar på den, sjunger med i refrängen och minns. jag bara minns och det känns helt sjukt när jag inte kunde minnas den förrut.
Jag tror det var i fredags eller kanske förra veckan som jag spelade upp introt till "Den första svalan" för Elin, då berättade hon att hon gillade honom jätte mycket när han var med i Fame factory (alexander asså) och att hon hade hejjat på honom. Det är orättvist! Hon mindes alltihop men det gjorde inte jag, men jag sa till henne att det hade jag och mamma också gjort. sedan kunde hon även lite i refrängen. Hur kunde hon minnas? Hon är bara 1 år äldre än mig så ålder borde liksom inte spela någon roll i det här fallet.

Jag tycker det är sjukt att jag just nu sitter och lyssnar på den här låten när jag för bara en vecka sedan satt och rålyssnade på "Staten och kapitalet" och sjöng refrängen i duchen och gjorde fräna skrik, skrev ner titeln typ överallt. till och med på andra människor! Hur kan tiden gå så snabbt? hur kan man förändras på så kort tid och varför minns jag nu den här sången men ingenting annat. Nu börjar jag minnas fler saker från just Fame factory!
Jag minns att det var Jimmy Jansson (tror jag det var..ellerkanske alexander?? jag e säker på jimmy) som skulle sjunga så sitter han och sjunger en hel låt men ingenting händer liksom, det är inget ljud! eftersom att micken typ inte funkade. så när han sjungit klart helt ljudlöst så kom det en tekniker fram och fixade micken typ och så fick han dra sången en gång till. Det var inget speciellt minne därifrån egentligen men grejjen är att jag kom på det nu, och jag minns att jag blev ledsen och arg för att jag inte hörde något för jag trodde att det var min tv det var fel på. det gjorde nog ganska många också.

För att visa att jag ändå trots att jag minns fortfarande är samma människa som förra veckan (fast nu är jag lite mindre frisk än då eftersom att jag varit sjuk hela denna vecka typ)
så ska jag dra refrängen till "staten och kapitalet" här som ett litet avslut nu innan jag går och tar bort sminket och borstar tänderna innan jag lägger mig i sängen och skrattar åt skolkatalogen...


"Sida vid sida,
tillsammans hjälps dem åt,
staten och kapitalet!
dem sitter i samma båt,
men det e inte dem som ror,
ror så svetten lackar,
och piskan som kittlar kittlar inte heller
deras feeeeeeeeeeeeta nackar!"

tror det var rätt, vad pinsamt nu om jag har lärt mig den fel och dessutom lägger ut det på internät xD aja det e en av många saker jag i sådanna fall får leva med, som t.ex. att jag inte kan skilja på "dem" och "dom". det märker man nog i texten, fast det som jag tycker är ganska kul att det är mamma och INTE min svenskalärare som tjatar om det...nej men nu får jag ärligt talat rumpskav av att sitta på den här stolen och dessutom börjar min rygg värka ganska mycket igen, liksom där nere vid svanskotan.
Och fast jag sagt att jag inte ska skriva någon mer så fortsätter jag att skriva här, och grejjen är att jag bara skriver en massa strunt just nu. jag har liksom ingen aning om vad det är jag skriver, det är bara ord som flyter ut. Där fick jag en ganska konstig bild i huvudet, jag tänker mig en burk som rinner över och det som rinner över är någon slags sörja som är ord. Det rinner över ord som "sten" och "bulle" men det är liksom som en slags seg och sörjig vätska. lite svårt att förklara. När jag tittar ut så ser jag några bubblor, jag tänker bubblar det?? nej det är bara en liten flicka som står där och blåser bubblor i mina tankar. grejjen är att hon inte alls gör det, det står ingen flicka där utanför..eller det vet jag inte för jag sitter inte äns vid ett fönster...jag är nog bara trött det är därför jag bara skriver, för att det även är avslappnande, jag kan inte hålla upp ögonen och jag pallar inte tvätta bort mitt smink men jag måste..eller ska jag strunta i det ikväll?? bara nu? sista gången? bara för att fira att jag minns= jag tror jag hoppar över det men det känns inte rätt, som att skita i att alltid borsta tänderna, det känns tillslut ganska äckligt.
Jag har funderat ett tag och jag har kommit på att jag vill ha ett humorprogram, eller iallafall medverka i ett. jag vill det!


"Jag har tänkt en del,
och kommit fram till något väldigt viktigt!
att tänka e inget för mig..."

För en tid sedam då man provade jackor...

Jaa nu äntligen så har mina bilder från mobilen lyckats komma in i datan :D
så nu ska jag göra något som jag tänkt göra för länge sedan, lägga in bilder på mig själv när jag provar jackor bara för att, nu har jag en annan skön jacka så jag köpte aldrig någon av jackorna som jag provade...alla är inte heller så seriösa..eller det är väl ingen egentligen men en del sitter ändå bättre än dem andra, jaaa du kommer förstå!
så nu över till bilderna:

Jacka Nummer 1!



En grön jacka, eller inte riktigt jacka för den e nog inte varm utomhus (bara inomhus där det är på tok för varmt!)
jag skulle kunna kalla det för något annat, men jag vet inte vad...en grön sak som vill vara en jacka kanske?? den hängde mitt bland alla fula pälsjackor och varma snygga jackor så något är det iallafall.
Fanns vid det tillfället bara i små storlekar så det här exemplaret (vilket man också ser) är ganska litet på mig, väldigt tight. jag försöker till och med stå och dra in magen men jag vet inte om det lyckas så där jätte bra xD
Jag tycker att det är väldigt festligt att man kan se Natta (fotografen) i spegeln :)

Jacka nummer 2!



Jackan i sig är väl ganska fin eller små söt men den är absolut inte min smak eller stil, den var varm inomhus..funkar säkert väldigt bra på hösten ;)
men färgen är ju inte riktigt den bästa haha passar ju inte till så där jätte mycket. om jag ska säga något mer om färgen så är den väldigt lik mina gamla glasögon som var just röda ;)
Ett stort pluss är att man ser smalare ut i den, ett minus är att man bara knäpper den där uppe (tror jag) och det känns inte så där jätte mega turbo säkert...

Jacka nummer 3!



jag har inte så mycket att säga om den här jackan, den är lång och det är ju bra...då kan den dölja mensfläckar ifall det kommer utanför av någon anledning och så kan den dölja om man råkar kissa på sig xD
Den är elegant men samtidigt väldigt tantig till färgen...inte min smak

Jacka nummer 4!



Själva bilden är ganska muppig men jag diggar jackan! den hittade jag på "monki" (dem andra på hm)
och eftersom att jag diggade den så kollade jag även priset, 1000 kronor kostade den. den har smal midja och så, man ser smal ut i den. som sagt jag gillar den väldigt mycket. den får 6 av 5 pizzor

Jacka 5!



Den kliar och e ganska ful...

Jacka nummer 6!



Den här jackan är en av dem jackor som jag tog för att pröva bara för att det var kul, asså kolla på den! jätte ful! men jag råkade få igång tjuvlarmet för att få tag i den här jackan så vi har nog någon slags bindelse ändå.
Att tjuvlarmet gick var för att jag skulle gå och hämta den här jackan, jag höll en annan i handen och denna jacka på bilden hängde utanför själva affären så när jag skulle hämta den så råkade även jackan som hängde innomhus komma ut och den hade ett stort fint larm på sig så det började tjuta. Jag trodde att det skulle komma vakter och hoppa på mig som dem gör i "The hot chick", men dem gjorde ingenting! blev faktiskt lite besviken...fast det kanske var för att dem förstod på min reaktion att det bara var en olyckshändelse. Så ett litet äventyr speglar den här jackan, jag tycker att jag ser ut som en  galen skidare i den och skidor är ju också ett litet äventyr...

Jacka nummer 7!



En slags rosa vindskyddsjacka?? som man kan ha när man joggar, har ingen speciell relation till den utan den är bara allmänt ful och väldigt rosa xD

Jacka nummer 8!



okejj sista jackan, eller jag menar västen! får bli mitt lilla avslut på min misslyckade klädberättelse hahaha
bara för att jag försökte likna något som jag inte är och för att västen fick mig att gråta av skratt när jag såg den. känslorna speglas ut från bilden också, det är väl otroligt kul skulle jag tro :)


aja
Drag och slit
- en hunds rännskit

Rädda Pizza, död eller levande!



jaa här sitter jag ensam hemma och snorar, jag e sjuk och det är inte alls roligt!
Fast det värkar inte vara svininfluensan som jag fått runt halsen men ändå, någon slags "flunsa" e det och jag vill veta vilken det e!
Hela sjukhistorien började lördag kväll, då jag hade svårt att somna på grund av kyla. mina ben var som feta och hårda istappar som knottrade asmycket! men jag brydde mig inte så mycket om det eftersom att jag kände mig helt död, asså jätte trött xD

På söndag morgon känner jag mig helt pigg och kry när jag vaknar, bara att jag hostar. men det varken kliar i halsen eller någonting sådant utan jag bara hostar. det känns ingenting heller när jag hostar. Jag bröt till och med arm med sebastian (och vann alla gånger fast han andvände båda sina händer å inte hade armbågen i bordet)
men efteråt så kände jag mig lite små dåsig och satte mig i soffan, där jag började frysa jätte mycket å kände mig ändå varm. Det visade sig att jag då hade feber, fast inte så mycket..bara 38,5 grader.
jag började bli små täppt, hostade mycket och näsan började rinna. sedan fick jag lite ont i ryggen.
Pappa sa att jag skulle stanna hemma från skolan på måndagen å då skulle jag altsså inte få gå och se när natta skulle sjunga på soppteatern, så typiskt mig!

På måndagen så stannade jag då som pappa sagt hemma från skolan, när jag vaknade så kände jag mig jätte yr, när jag gick ner för trapporna för att komma till köket så trodde jag att jag skulle ramla och slå mig. när jag skulle fixa te åt mig så kände jag hur jobbigt och tungt det var att bära min tekopp. jag var svag i armarna och ryggen värkte lite mer än på söndagen. jag hade blivit mera täppt och framåt på dagen så mådde jag också illa. Jag bad Diana att köpa hem nässpray och proviva. när jag skulle hälla upp proviva till sebastian å samuel (som ville smaka när dem kommit hem) så blev det lite små suddigt och vajjigt för mina ögon så jag såg inte att jag hällde upp lite för mycket till dem, trots att jag hade på mig glasögon.

Idag tisdag e jag också hemma från skolan, min näsa är täppt, min röst sviker mig lite grann..när jag skulle ropa in Nalle från "uteplatsen" eller trädgården så sprack min röst och jag lät jätte konstigt, jag började hosra jätte mycket xD jag har nyst väldigt många gånger idag, några gånger så hårt attt jag nästan bitit hål på tungan hahah. Mina ben vinglar och hela min rygg värker så det är lite jobbigt att gå, jag har inte äns hunnit diska för att det gör så ont. Hoppas att jag blir bättre snart :O

så om det är nån som vet vad felet är, snälla rädda mig?

cigaretter kan ta sig i röven



Om det är något som ska dö av svininfluensan så är det faan cigaretter, jag hatar dem! Cigaretter dödar allt och alla, vad faan har jag gjort dem? varför vill dem döda just mig?
Inte för att jag själv röker utan för att folket runt mig gör det...Madda fakking passiv rökning kommer bli min död, om jorden går under 2012 så kommer inte jag dö av det utan jag kommer få lungsot och dö för att jag är omringad av en massa ninja cigaretter! Jag verkligen hatar dem! Det ända cigaretterna gör är att lukta illa, smakar säkert illa också, dem ger folk en äcklig andedräkt och gula fingrar. Det finns ju absolut inget bra med cigaretter! visst dem kanske ger ett lugn till dem som håller i dem men vad hjälper det när dem förlorar allt flimmerhår, tappar tänderna och får svarta äckliga lungor?
Vissa som röker tänker inte alls på folket som står runt dem, som igår när jag skulle gå från tunnelbanan så gick det en äcklig tant framför mig och det är motvind, hon går och röker så allt rök hamnar på mig. och jag råkade just i den sekunden andas in med munnen, jag suckade för att hon gick så himla långsamt! och då ska hennes äckliga rök som hon har haft i munnen komma på mig och in i mig.
Räknas jag som rökare om all den där röken kommer in i mig genom min mun??
eller näsa...
hoppas inte det! för då blir jag arg.
jag har lovat mig själv att aldrig röka, och om jag räknas som rökare för att min omgivning röker så har det spruckit ganska rejält där känns det som....
men om jag inte räknas som det blir jag iallafall lite gladare tror jag...

Nu är det morgon och skoldag, jag ska gå till skolan det ska jag!
för jag är duktig, jag är en viking. jag ska klara det här. jag ska få fina betyg...helst bättre än betygen i 1:an då jag hade VG i allt förutom samhällskunskap (blääääh), idrott (uch), engelska (hmm) och matte (tralalala) där jag hade G. Nu ska jag åtminstonde försöka få ett MVG.
Jag ska faan klara skolan, just nu har jag IG-varningar men det ska inte vara så länge till för jag ska klara det!

idag är det flera timmar teater och sedan gitarr, jag känner mig så duktig. hoppas att Erik är i skolan idag så att jag kan fråga honom om svenskan...

neej nu ska jag gå å fixa klart mig, ska ta tåget om en halvtimme (a)
hej då

RSS 2.0