fk: förtkortningar (a)



"Omg", "ofc", "vg", "dd", "asg", "lol" och "sj",
dessa ord säger ingenting till dem gamla tanterna som man ibland måste hjälpa över gatan (om man e riktigt elak så bara halva vägen), och inte heller så många vuxna heller för den delen. Kanske bara dem som är ungdomliga och vägrar växa upp till ett mognare stadium med en massa livserfarenheter.
Men dem som är mest säkra och hemmastadda med dessa ord, eller förkortningar för det är ju precis det de e.
Men för oss "teenagers" (eller hur faan det nu stavas, njaa vi säger tonåringar då) som sitter på datan och chattar dagarna långa eller hur det nu än vuxna ser oss, det är vi (eller ja dem flesta) som håller koll på dessa förkortningar.

Det är alltså förkortningar av allmänt vardagliga ord, alltså sådanna ord som man faktiskt säger varje dag (rätt lustigt och läskigt att tänka så)
Man andvänder alltså dessa förkortningar i vårt språk för vi inte "pallar" att skriva hela jävla meningen, men vissa förkortningar står för vissa ord som är egentligen redan för korta för att få ha en förkortning, det är liksom onödigt att ha en förkortning på det ordet men man har det iallafall.
Som t.ex. "dd", vad kan det stå för? något jätte långt? det är liksom bara två stycken likadana bokstäver...vad kan det vara? "dragnings deodorant"?? neej det betyder inte det!
"dd" står för ingenting annat än "du då".
så kort, så enkelt!
Alltså vad är det som har hänt med våran generation? har vi blivit för lata för att andvända dem riktiga orden? Jag menar att snart kommer det ju för faan inte finnas något språk kvar eftersom man inte orkar skriva hela meningen i ord, snart kanske det även blir så i talet?
Snart kommer för faan allt och då menar jag precis allt! vara en ända stor förkortning, det blir kanske förkortningar av förkortningar! Tillslut kommer vi inte orka öppna munnen och börjar mima lita grann, vi äter via dropp.

m kk hiv i ks
(min klasskompis har isvatten i kylskåpet)

Kommentarer
Postat av: Andrea

"Dragnings deodorant" - HAHAHAHAHAHAHAHAHA en deo som man DRAR under armhålorna HAHAHAHAHAH!!!!



"m kk hiv i ks" - detta lät snuskigt xD KK och HIV hahahahaha

2009-07-05 @ 15:15:08
Postat av: Sandra

Du borde blogga ännu mer Sofia! Roligt att läsa din blogg! :) Kommentera gärna min också ^^, (A)<3

2009-07-13 @ 01:29:43
Postat av: Pizza

hahaah, finns det folk som vaxar under armarna?? :D det skulle jag vilja prova!!!



jag kör på så det ryker! eller försöker sandra, men du får skriva lite du (a)

2009-09-13 @ 16:13:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0